meisje dat lacht met haar ogen

Lachen met je ogen!

Klanten vragen vaak voor een fotoshoot : Hoe moet ik lachen? De komende 3 blogs ga ik het hebben over lachen op de foto. Lachen met je ogen en lachen met je mond. En dan tenslotte of je eigenlijk wel moet lachen op de foto? Bij een lachend portret is het belangrijkste natuurlijk dat je écht lacht. En vooral ook met de lach die bij jou past. Psychologie Magazine heeft een leuk artikel opgenomen over het herkennen van een nep-glimlach. Wat is nu een echte (glim)lach? De eerste die hier onderzoek naar heeft gedaan is Guilliame Duchenne (1806-1875) . Een franse neuroloog. Hij ontdekte in 1862 dat bij een echte lach niet alleen de mond beweegt maar ook de circulaire oogspier. Door deze spier knijp je je ogen samen en krijg je kraaienpootjes! Deze echte spontane lach wordt dan ook de Duchenne-lach genoemd. Zelf gebruik ik altijd het volgende om te controleren of een lach ‘echt’ is als ik foto’s selecteer. Als ik merk dat ik mee ga lachen als ik een foto bekijk, weet ik dat hij echt is. Check maar eens of dat bij jou ook zo werkt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + twintig =

Scroll naar top