Waarom hebben zo veel mensen er zo’n hekel aan om gefotografeerd te worden en wat kan een professionele fotograaf daar aan doen?

Heb je zo vaak foto’s van jezelf alleen of in een groepje gezien waarbij jij niet goed kijkt, dan is het niet gek dat je gaat denken dat het aan jou ligt. Dat jij gewoon niet fotogeniek bent. Met als gevolg dat jouw volgende foto weer niet goed zal zijn omdat je nu inbeeldt dat je het niet kan en daar gaat de neerwaartse spiraal.

Hoe doorbreek je dit? Als jouw fotograaf jou kan overtuigen dat iedereen dus ook jij goed op de foto kan staan, en je de bewijzen daar van laat zien. Bij de een duurt het wat langer dan bij de ander. Logisch als je jezelf al jaren inprent dat jij niet goed op foto’s kan staan. Het helpt altijd als je de fotograaf vertelt welk deel van jezelf je het lelijkst op de foto vindt en welk deel het mooist. Een goede fotograaf weet die goede punten altijd te accenturen door jou een bepaalde houding aan te laten nemen of het licht op een bepaalde manier op te stellen. Als je een aantal testfoto’s bekijkt waarbij je zelf ook ziet dat die lichaamsdelen waar je problemen mee had eigenlijk helemaal niet opvallen maar dat je eigenlijk alleen naar jouw positieve punten kijkt, is de eerste stap gezet. Dan is het verder aan de fotograaf om jou zover te krijgen dat je je durft open te stellen en je vanaf dat moment ook gewoon als jezelf en niet verkrampt gefotografeerd kan worden. En echt, als je daar doorheen bent, heb je grote kans dat mensen later tegen jou zeggen dat jij ook altijd zo goed op de foto staat!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + twintig =

Scroll naar top