Welke achtergrond bij een zakelijke profielfoto?

Waar bij portretfotografie een bepaalde achtergrond juist het beeld kan versterken of extra informatie over de geportretteerde kan geven, leidt dat bij een social media portret juist af. 

Een social media portret beslaat maar een kleine oppervlakte. Hoe meer je in die kleine ruimte wilt laten zien hoe drukker en onduidelijker het geheel wordt. Een social media portret is bedoeld voor maar 1 ding en dat is dat diegene die jouw social media portret bekijkt jou daar op kan herkennen. Ik adviseer bij social media portretten een effen achtergrond die je gezicht mag versterken maar zelf geen aandacht vraagt. Dus echt een omlijsting van jouw gezicht en geen afleiding. Geen klimop of bakstenen. laat de achtergrond altijd heel vaag en onopvallend zijn zodat we er niet over gaan nadenken wat het is wat je ziet. 

Een professionele fotograaf kan je adviseren welke kleur bij jouw huid en kleding welk effect geeft. Het is vooral van belang dat je kiest wat je zelf mooi vindt, maar het is wel fijn om vooraf te weten wat de effecten zijn en of je die ook wilt laten zien. Ik adviseer ook altijd om wat verschillende kleuren kleding mee te nemen. Zie mijn blog over kleding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 1 =

Scroll naar top