October 31, 2023

5 TIPS om betere foto's te maken voor je webshop

Katja Mali
October 31, 2023

Tip 1:

Maak een aantal foto's van elk item. Het is belangrijk om meerdere foto's van elk item te maken, vanuit verschillende hoeken en met verschillende belichting. Hierdoor krijgen klanten een completer beeld van het product en zijn ze sneller geneigd om het te kopen. Zorg er wel voor dat de foto's niet te veel op elkaar lijken, anders wordt het al snel saai.

Tip 2:

Retoucheer storende achtergrond of vlekjes weg. Storende achtergronden of kleine vlekjes op het product kunnen afleiden en de kwaliteit van de foto verminderen. Retoucheer daarom altijd de foto's om deze storende elementen weg te halen. Er zijn verschillende programma's en apps beschikbaar waarmee je dit snel en gemakkelijk kunt doen.

 

Tip 3:

Achtergrond is belangrijk, het laat het product opvallen. De achtergrond is net zo belangrijk als het product zelf. Kies een neutrale achtergrond die niet afleidt van het product en dat het product op laat vallen. Een effen witte achtergrond werkt vaak goed, maar experimenteer ook eens met andere kleuren en texturen om te zien wat het beste werkt voor jouw producten.

Tip 4:

Gebruik een statiefEen statief is onmisbaar als je productfoto's maakt. Het zorgt voor een stabiele basis en voorkomt bewegingsonscherpte. Bovendien kun je met een statief gemakkelijker de compositie van de foto's bepalen.

Tip 5:

Zorg dat afmetingen realistisch zijnZorg ervoor dat de afmetingen van het product op de foto's realistisch zijn. Hierdoor krijgen klanten een beter beeld van de grootte van het product en kunnen ze beter inschatten of het bij hen past. Vermeld daarnaast ook altijd de afmetingen van het product in de productbeschrijving.

Met deze 5 tips kun je de kwaliteit van de foto's van je producten aanzienlijk verbeteren. Vergeet niet dat goede foto's bijdragen aan het succes van je webshop of verkoopplatform zoals Vinted. Besteed er dus voldoende aandacht aan!

Katja Mali Fotografie
De fotograaf van mensen
Katja Mali
Hoi!
Hoe kan ik je helpen?
Start Whatsapp Chat