September 19, 2023

5 TIPS om fotogenieker te worden

Katja Mali
September 19, 2023

Tip 1:

Richt je gezicht naar het licht. Het juiste licht kan een groot verschil maken in een foto. Fotogenieke mensen weten dit en richten hun gezicht naar het licht. Het beste licht is natuurlijk licht, dus zoek een raam op en draai je gezicht in de richting van het licht. Vermijd het licht dat van bovenaf komt, omdat dit schaduwen onder je ogen kan creëren.

Tip 2:

Richt je goede kant naar de camera. Iedereen heeft een goede kant en een minder goede kant. Fotogenieke mensen weten welke kant van hun gezicht het beste is en richten deze kant naar de camera. Experimenteer met verschillende hoeken om te zien welke kant van je gezicht er het beste uitziet op camera.

 

Tip 3:

Buig naar de camera toe. Een andere truc die fotogenieke mensen vaak gebruiken, is naar de camera toe buigen. Door naar de camera toe te buigen, lijk je zelfverzekerder en krijgt de foto meer diepte. Let er wel op dat je niet te ver buigt, want dan kan het er onnatuurlijk uitzien.

Tip 4:

Ontspan en denk aan leuke dingen. Het is belangrijk om ontspannen te zijn op foto's. Fotogenieke mensen weten dit en denken aan leuke dingen om zich op hun gemak te voelen. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete vakantiebestemming, een leuke herinnering of een grappige gebeurtenis. Hierdoor zal je gezicht meer ontspannen en natuurlijk lijken op de foto.

Tip 5:

Lach met je ogen. Een glimlach kan een foto maken of breken, maar fotogenieke mensen weten hoe ze goed moeten glimlachen. Een echte glimlach komt vanuit de ogen, dus lach met je ogen. Door je ogen lichtjes dicht te knijpen terwijl je lacht, ziet je glimlach er natuurlijker en oprechter uit.

Fotogeniek zijn is niet alleen voor beroemdheden en modellen weggelegd. Met deze vijf tips kan iedereen er beter uitzien op foto's. Experimenteer en ontdek welke tips het beste voor jou werken. Voordat je het weet, ben je ook een natuurlijke op camera!

Katja Mali Fotografie
De fotograaf van mensen
Katja Mali
Hoi!
Hoe kan ik je helpen?
Start Whatsapp Chat