August 8, 2022

Hoe belangrijk is een goede profielfoto?

Katja Mali
August 8, 2022

Op Linkedin zie je nog regelmatig profielen waarbij geen (goede) foto is geplaatst. Mensen vinden het soms niet belangrijk. Toch is dat – als je wilt gaan netwerken of solliciteren – onverstandig. Als je gaat netwerken wil je zien met wie je te maken hebt. Een profiel met een duidelijke, goede foto nodigt mensen eerder uit dan een profiel zonder foto. Je bent professioneel; investeert veel tijd in het aanmaken van een goed passend profiel; zorg dan ook voor een goede professionele profielfoto.

Waar moet een goede profielfoto aan voldoen?

  1. Met een profielfoto laat je een eerste indruk achter. Die indruk moet goed zijn. Zorg dus voor een verzorgd portret van jezelf. Het komt veel professioneler over als je een foto plaatst die duidelijk voor dit doel gemaakt is en niet een uitgeknipte vakantiefoto gebruikt.
  2. Het is maar een heel klein fotootje dus alleen je gezicht volstaat. Juist omdat er maar weinig ruimte voor de foto is, is het goed om een rustige, effen achtergrond te kiezen. Drukke achtergronden leiden af van je gezicht.
  3. Je kunt een kleurenfoto of een zwartwitportret kiezen. Beide voldoen. Bij creatieve beroepen zie je vaker zwartwitportretten gebruikt worden, maar kies welk portret je zelf mooier vindt.
  4. Bedenk vooraf wat je wilt uitstralen op je profiel. Vriendelijk, serieus, betrokken, ervaren etc. Bespreek dit vooraf met je fotograaf en kies het portret dat deze uitstraling het beste weergeeft. Juist hierbij kan een professionele portretfotograaf zijn meerwaarde hebben.
  5. Je hebt nu een professionele profielfoto, waar kun je die allemaal voor gebruiken? Denk aan Linkedin, Instagram, CV, Twitter, je email en alle online vergaderapps.

Katja Mali Fotografie
De fotograaf van mensen
Katja Mali
Hoi!
Hoe kan ik je helpen?
Start Whatsapp Chat