May 9, 2023

Het perfecte Tinder-profiel: 5 tips van neurowetenschappers

Katja Mali
May 9, 2023

Tip 1:

Verhoog het kleurcontrast. Zorg dat je opvalt door het contrast tussen jou en de achtergrond te vergroten. Photoshop is je vriend: maak de achtergrond donkerder of lichter om jouw kleuren en belichting te accentueren.

Tip 2:

Vermijd achtergrondvervuiling. Kies voor een egale achtergrond zonder te veel verschillende vormen en kleuren. Anders kan het brein afgeleid worden en gaat de aandacht niet meer naar de hoofdpersoon van de foto.

 

Tip 3:

Laat geen andere mensen zien. Plaats geen andere mensen op de foto, zeker niet als hoofdpersoon. Het brein moet in één oogopslag kunnen begrijpen om wie het gaat.

Tip 4:

Plaats jezelf prominent in het frame. Zorg dat je goed te zien bent door jezelf prominent in het frame te plaatsen. Foto's met het bovenste 1/3 deel van het lichaam werken het beste.

Tip 5:

Zorg dat je gezicht goed zichtbaar is. Draag geen zonnebril op je eerste foto en eet geen hamburger, hoe leuk het ook lijkt. Het gezicht moet goed zichtbaar zijn om de hersenen te verleiden.

Hopelijk helpen deze tips je om meer succes te hebben op Tinder. Onthoud dat je jezelf moet zijn en dat een mooie profielfoto niet alles bepaalt. Succes met swipen!

Katja Mali Fotografie
De fotograaf van mensen
Katja Mali
Hoi!
Hoe kan ik je helpen?
Start Whatsapp Chat