May 30, 2023

5 TIPS om kinderen te fotograferen

Katja Mali
May 30, 2023

Tip 1:

Laat het kind lekker spelen en pas je aan. Kinderen voelen zich vaak het meest op hun gemak als ze lekker kunnen spelen. Laat ze dus lekker hun gang gaan en pas je aan. Ga bijvoorbeeld mee op de grond zitten om hun spel te fotograferen of volg ze terwijl ze rondrennen. Zo krijg je natuurlijke en spontane foto's.

Tip 2:

Kom op dezelfde hoogte fotograferen. Om echt contact te maken met het kind, is het belangrijk om op dezelfde hoogte als het kind te fotograferen. Zo krijg je foto's vanuit het perspectief van het kind en creëer je een intieme sfeer.

Tip 3:

Stel altijd scherp op de ogen. De ogen zijn het belangrijkste onderdeel van een portretfoto, dus zorg dat je altijd scherp stelt op de ogen van het kind. Dit geeft de foto een professionele uitstraling en zorgt voor een mooie focus op de emoties van het kind.

Tip 4:

Kinderen zitten niet stil, zorg voor een snelle sluitertijd. Kinderen zijn vaak in beweging, dus het is belangrijk om een snelle sluitertijd te gebruiken. Hierdoor voorkom je bewegingsonscherpte en krijg je scherpe foto's. Als je camera geen snelle sluitertijd heeft, zorg dan dat je in een omgeving fotografeert met voldoende licht of zet extra lampen neer.

Tip 5:

Zoom in en maak de achtergrond onscherp. Een rustige en onscherpe achtergrond zorgt ervoor dat het kind op de foto nog meer opvalt. Zoom daarom in op het kind en zorg voor een onscherpe achtergrond. Dit kan door het diafragma te verkleinen of door te werken met een telelens.

Met deze 5 tips maak je de mooiste foto's van kinderen en zorg je voor een blijvende herinnering aan deze bijzondere tijd in hun leven.

Katja Mali Fotografie
De fotograaf van mensen
Katja Mali
Hoi!
Hoe kan ik je helpen?
Start Whatsapp Chat