March 13, 2023

5 TIPS voor je LinkedIn profielfoto.

Katja Mali
March 13, 2023

Op Linkedin zie je nog regelmatig: profielen waarbij geen (goede) foto is geplaatst. Mensen vinden het soms niet belangrijk. Toch is dat – als je wilt gaan netwerken of solliciteren – onverstandig. Als je gaat netwerken wil je zien met wie je te maken hebt. Een profiel met een duidelijke, goede foto nodigt mensen eerder uit dan een profiel zonder foto. Je bent professioneel; investeert veel tijd in het aanmaken van een goed passend profiel; zorg dan ook voor een goede professionele profielfoto.

Tip 1

De eerste tip lijkt zo logisch: plaats altijd een foto op je profiel. Toch zie ik nog regelmatig mensen die geen foto bij hun profiel hebben geplaatst. Recruiters en ook jouw klanten zoeken je op op Li. Laat ze dan zien wie je bent.

Tip 2

De 2e tip hangt soms samen met tip 1. Mensen hebben wel een foto geplaatst op hun LI maar hebben het vinkje uitstaan bij ‘all LinkedIn members’. In dat geval is je foto alleen zichtbaar voor jouw connecties.En juist de recruiters of prospects zijn nog geen connectie, willen juist we graag jouw profielfoto bekijken.

Tip 3

En dan de foto zelf. Zoom niet te ver uit. We willen graag jouw gezicht zien. Hoe meer je uitzoomt hoe onduidelijker je te herkennen bent. En herkennen dat is waar een profielfoto voor bedoeld is.

Tip 4

Zorg daarom altijd dat je foto recent is. Geen foto van 10 jaar geleden, geen foto met ander haar of een andere bril. Allemaal om te zorgen dat jouw klant of recruiter je meteen herkent en niet even in verwarring wordt gebracht door een heel ander uiterlijk. De eerste indruk is zo belangrijk.

Tip 5

Zorg voor een professionele foto. Geen vakantiefoto, geen foto met kind of huisdier, geen party-foto. In mijn andere blogs ga ik verder in op waar een professionele foto aan moet voldoen.

Katja Mali Fotografie
De fotograaf van mensen
Katja Mali
Hoi!
Hoe kan ik je helpen?
Start Whatsapp Chat