April 24, 2023

5 TIPS om zelf op te letten bij een fotoshoot?

Katja Mali
April 24, 2023

Tip 1:

Bekijk vooraf eens wat foto’s van jezelf. Welke vind je mooi, en welke wil je liever meteen weggooien. Bedenk eens wat het is waardoor je die ene foto veel mooier vindt dan een andere.Kijk je in de lens, of juist ergens anders heen. Was je ontspannen toen de foto gemaakt werd? Sta je alleen op de foto of juist met anderen? Is het je houding die je bij een foto mooi vindt?

Als je vooraf al wat beter weet waarom je die ene foto van jezelf veel mooier vindt dan die andere, dan geeft dat al wat rust voor je aankomende shoot. Je kunt dit goed overleggen met je fotograaf voor de shoot.

 Heb je helemaal geen foto’s van jezelf die je mooi vindt, dan is het goed dat je een afspraak hebt gemaakt bij een professionele fotograaf. We gaan dan samen zorgen voor een mooie serie waar je wel blij mee bent! Echt je bent niet de enige die het moeilijk vindt om gefotografeerd te worden.

Tip 2:

Pak 2 of 3 stuks van jouw favoriete kledingstukken. Doe ze om de beurt aan en maak een selfie tegen een witte muur. Heb je een donkere muur of kast maak daar dan dezelfde foto. Zo krijg alvast een beetje het idee hoe dat straks overkomt bij de fotograaf. En waar je voorkeur naar uitgaat.Vind je het moeilijk? Neem gewoon alle drie de setjes mee naar de fotoshoot.Dan kijken we samen.

 

Tip 3:

Drukke motieven of patronen leiden af van je gezicht. Dat kan een veilig gevoel geven maar wij vinden het fijner om naar iemands portret te kijken zonder erg afgeleid te worden door de kleding. Neem altijd ook een setje kleding in een rustige effen kleur mee.

 

Tip 4:

Gebruik je normaal make-up? Doe het dan ook bij de fotoshoot. Gebruik je normaal nooit make-up, nu ook niet doen. Feest make-up is prachtig maar is niet zoals we elke dag over straat gaan. Ga je je fotogebruiken voor zakelijke doeleinden dan kun je de make-up beter wat rustig houden.

Glimt je hoofd erg? Daar heeft een professionele fotograaf altijd en oplossing voor!

Katja Mali Fotografie
De fotograaf van mensen
Katja Mali
Hoi!
Hoe kan ik je helpen?
Start Whatsapp Chat