May 25, 2022

Wat kan kleding voor verschil maken op een zakelijke profielfoto?

Katja Mali
May 25, 2022
  1. trek iets aan waar je je goed in voelt – Als je iets draagt waar je je comfortabel in voelt, straal je meteen meer zelfvertrouwen uit voor de camera
  2. het gaat om jou, niet om je kleding – drukke patronen, veel sieraden leiden af van waar het bij een portret om gaat: jouw gezicht.
  3. het belang van kleur in combinatie met de gekozen achtergrond – kijk eens bij de voorbeelden op mijn portfolio wat er gebeurt als je lichte kleding tegen een lichte achtergrond of donkere- tegen een donkere achtergrond ziet. Wat vind je mooier, welk beeld roept dat in je op? Er is niets goed of fout, wel geeft het een heel ander effect. We bespreken dit altijd nog voorafgaand aan de shoot.
  4. Trek, zoals een klant dat ooit zo mooi zei ‘kllimaatneutrale’ kleding aan. Dus geen hemdjes of dikke coltruien. We moeten niet kunnen zien dat de foto in de zomer of de winter is gemaakt.
  5. Kleuren. Weet je goed welke kleuren je goed staan: trek aan. Weet je het niet zeker: neem een paar kleuren mee, waar je je goed in voelt. Voor mij zijn zwart en wit ook kleuren hoor!
  6. Halslijnen, stropdassen, sjaals. Het ligt erg aan de persoon en lichaamsbouw welke halslijn het mooiste staat, idem voor sjaals. Kan mooi zijn maar soms ook te druk voor dat kleine stukje foto onder je gezicht. Stropdas ? Is het in jouw branche gebruikelijk om stropdassen te dragen, of iegelijk alleen als je gaat solliciteren? Neem de stropdas mee, kunnen we een foto met en zonder maken. Kun je later nog kiezen. Over het algemeen geldt: Weet je niet precies wat je het beste staat: neem dan alsjeblieft wat verschillende items mee. Bepalen we het samen.

Katja Mali Fotografie
De fotograaf van mensen
Katja Mali
Hoi!
Hoe kan ik je helpen?
Start Whatsapp Chat