August 2, 2023

5 TIPS voor goede foto's op je website

Katja Mali
August 2, 2023

Tip 1:

Let op het formaat van de foto's bij responsive sites. Een responsive website past zich aan aan het apparaat waarmee het wordt bekeken. Dit betekent dat de grootte van de foto's kan verschillen op verschillende apparaten. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de foto's bij het maken ervan, zodat ze er goed uitzien op alle apparaten.

Tip 2:

Check hoe de foto's overkomen op alle devices. Het is belangrijk om de foto's te controleren op verschillende apparaten, zoals desktops, laptops, tablets en mobiele telefoons. Dit helpt je om te zien hoe de foto's eruitzien op verschillende schermgroottes en resoluties. Zorg ervoor dat de foto's er op elk apparaat goed uitzien en de gewenste boodschap overbrengen.

Tip 3:

Te weinig pixels is niet fijn maar te veel ook niet. Te weinig pixels kan resulteren in wazige of korrelige foto's, terwijl te veel pixels kan leiden tot trage laadtijden van de pagina en grote bestandsgroottes. Het is belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen de bestandsgrootte en de kwaliteit van de foto's.

Tip 4:

We zien het als je alleen stockfoto's gebruikt. Het is verleidelijk om alleen stockfoto's te gebruiken voor je website. Ze zijn gemakkelijk te vinden en te gebruiken, maar ze voegen niet veel persoonlijkheid toe aan je website. Het is beter om je eigen foto's te maken of unieke beelden te vinden die passen bij jouw merk of boodschap.

Tip 5:

En misschien wel het belangrijkste: wat voegen de foto's toe aan je verhaal? Elke foto die je op je website plaatst, moet een doel hebben en iets toevoegen aan je verhaal. Of het nu gaat om het tonen van je producten of het illustreren van een concept, de foto's moeten bijdragen aan de boodschap die je probeert over te brengen.

Met deze tips kun je goede foto's maken die er geweldig uitzien op je website en je boodschap versterken. Vergeet niet dat foto's een belangrijk onderdeel zijn van je merkidentiteit en je verhaal vertellen aan je klanten.

Katja Mali Fotografie
De fotograaf van mensen
Katja Mali
Hoi!
Hoe kan ik je helpen?
Start Whatsapp Chat